wedo2021

We Do Polsk Samtidskunst og Kulturfestival – 5.utgave

30.08-03.09.2023

Dette er femte gangen We Do Festival of Polish Contemporary Polish Arts & Culture finner sted i Norge — denne gangen på Henie Onstad Kunstsenter i Høvikodden og med avslutningsfest i Oslo. Nok en gang vil festivalen tilby et utvalg av overveldende opplevelser gjennom workshops, liveopptredener og dokumentarfilmvisninger..

Les mer

Festivalen representerer en polsk kultur som er både åpen, inkluderende og mangfoldig. Med et mål om å nå ut til et bredt internasjonalt publikum her i Oslo, bidrar We Do med rom for felles opplevelser og internasjonal dialog mellom kulturer og over grenser. Et av hovedmålene med årets utgave er å fokusere på analoge former og ta en pause fra digitale plattformer. Vi anerkjenner verdien av å engasjere seg i offline-opplevelser, senke farten og fordype seg i håndgripelige medier. Ved å fremme analoge aktiviteter har vi som mål å skape en atmosfære av avslapning, kreativitet og en følelse av forbindelse med den fysiske verden.

GRATIS INNGANG, men påmelding til arrangementet er nødvendig på grunn av begrenset plass.

Verksteder

(gratis inngang ved registrering)

ANIMASJON UTEN KAMERA

30.08–03.09.2023 (ons–søn)*
11.00–15.30
Henie Onstad Kunstsenter
*mulig å delta i full workshop eller i drop-in sesjon en dag (ons–lør)

Opplev Analog filmens magi. La deg fange av den analoge kinoens magi i vår workshop “Animasjon uten kamera”, inspirert av den kjente polske filmskaperen Julian Antonisz. Ledet av Aga Jarząb og Maciej Bończyk, vil vi dykke ned i kunsten å skape direkte film, eller non-camera animasjon. Vi skal arbeide direkte på 35 mm eller 16 mm filmstrimler for å lage frame-by-frame animasjoner ved å bruke en rekke metoder som tegning, maling og collage. Disse håndlagde bildene blir deretter digitalisert og redigert til spennende loops.

Les mer

Utforsk det tradisjonelle filmlandskapet og prøv deg frem med 35 mm film for å oppleve det analoge kinoens sjarme på nytt. Bli med oss på en uforglemmelig reise inn i verdenen av analog historiefortelling og visuell utforskning. I løpet av workshopen vil hver deltaker lage sine egne animerte looper som senere kombineres i en fascinerende “live-redigering” audiovisuell forestilling på den siste dagen. Med overlappende og blandende fragmenter akkompagnert av live musikk, blir forestillingen et samarbeidende mesterverk for alle deltakere i workshopen. Bli en del av denne flotte muligheten til å lage din egen animasjon! Bli med oss!

 

*Gratis adgang er begrenset til 15 personer. Pass på at du vil delta i våre workshops og meld deg på nå!

ANALOG SOUND MIXING

30.08–03.09.2023 (ons–søn)
11.00–15.30
Henie Onstad Kunstsenter

Er du nysgjerrig på å utforske lydene fra fortiden, lage unike musikalske komposisjoner og lære forskjellige teknikker? Da bør du bli med oss på denne ekstraordinære workshopen med oldschool chip-lydbånd, musikk og collage ledet av Adam Frankiewicz. I løpet av fem dager vil du få muligheten til å lage lydcollager, arbeide med båndløkker, analoge effekter og vintage lydsystemer. Ingen erfaring er nødvendig! Alle er invitert til å delta i en uforglemmelig opplevelse som vil utvide dine musikalske ferdigheter og gi deg et innblikk i den fascinerende verdenen av gammeldags chip-lyd og lydcollage.

Les mer

På workshopen vil vi dykke dypt inn i historien til Polish Radio Experimental Studio og utforske ulike metoder for musikkskaping. Vi vil lære å komponere musikk ved hjelp av trackere som Protracker Amiga, Gameboy og OPL3 Yamaha. Vi vil utforske ikke-kommersiell demo scenekunst og chiptune som en anti-kapitalistisk musikksjanger. Vi vil dekke temaer knyttet til low-bitrate flyt, komprimering og floppy-disk-scenen. Vi vil lære å jobbe med 4-bit, 8-bit og 12-bit sample-behandling. I tillegg vil vi oppdage moderne notasjon og utveksling av musikalsk informasjon på tvers av plattformer, samt lære å jobbe med objekter. Hver deltaker må ta med sin egen laptop med hodetelefoner for å arbeide med emulerte lydsystemer.

 

*Gratis adgang er tilgjengelig for XX personer. Pass på at du vil delta i våre workshops og meld deg på nå!

URBAN BRODERI

30.08–03.09.2023 (ons–søn)
11.00–13.30 (gruppe A)
14.30–17.00 (gruppe B)
Henie Onstad Kunstsenter

Broderi er ikke bare vakkert, men kan også være praktisk og fungere som et kommunikasjonsverktøy og en moderne form for aktivisme. Vårt hovedprosjekt vil være et portrett av nattbyen, som vil bli brodert på objekter deltakerne tar med seg til workshopen – det kan være klær, vesker, lette jakker eller til og med en serviett!

Les mer

Over fire broderiøkter, under ledelse av Olga Budzans, vil vi lage unike mønstre ved hjelp av tråder, broderitråd og reflekstape. Bli med i vår kreative gruppe ledet av Olga Budzan og se hvordan broderi kan bli et uttrykksmiddel og en måte å kommunisere med den ytre verdenen i storbyens natteliv. Uansett erfaringsnivå, tilbyr vi en atmosfære fylt med inspirasjon og støtte. Det er viktig at stoffet du vil brodere på ikke er for stivt eller tykt. Bli med oss og uttrykk din unike visjon av nattbyen.

 

*Gratis adgang er begrenset til 15 personer. Pass på at du vil delta i våre workshops og meld deg på nå!

Spørsmål? Ta kontakt med oss.