Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

 

 

 

Contemporary Polish Arts & Culture Festival

10– 14.09.2019 | Oslo

Den fem dager lange Festival of Contemporary Polish Culture We Do gir Oslos befolkning anledning til nærkunnskap om polsk kunst og kultur på feltene dokumentarfilm, musikk, visuell kunst og performativ dans. Det åpnes for frie verksted på film, dans og kulinarisk experience design.

Tanken med festivalen er å skape et rom hvor mennesker kan møtes og handle sammen, å invitere til internasjonal dialog og samtidig presentere diverse, nye og levende uttrykk for polsk samtidskultur.

 

 

Program

Verksteder

DOKUMENTARFILM-VERKSTED

Tøyenbekken 5, Interkulturelt Museum

10 -14  September
10.00-18.00

Meld deg til et gratis filmverksted ledet av et team av spesialiserte og erfarne instruktører med syv års bakgrunn fra denne type arbeid.

Les mer

Dere kommer til å arbeide i små grupper på rundt tre personer og få erfaring i å skrive manus, forstå filmspråk, å håndtere kamera, lyd, produksjon, regi og klipp. Hver gruppe vil arbeide ut en kort dokumentar på et selvvalgt tema. Filmene som blir laget under verkstedet vil bli vist offentlig på festivalens siste dag. For å kunne delta i verkstedet må du bringe ditt eget utstyr! Tidligere erfaring er en fordel. Du må ha fylt 18 år.

SAMTIDSDANS OG PERFORMATIVT VERKSTED

Sentralen, Øvre Slottsgate 3

10 -14  September
10.00-16.00

Meld deg til gratis verksted i samtidig og performativ dans!

Les mer

Verkstedet henvender seg til alle fra 18 år og oppover, både profesjonelle og amatører, skuespillere, koreografer og forøvrig alle interessert i dans og bevegelse.

Hver deltaker vil arbeide med å utvikle sin egen solo, i samtale med og moderert av Ziółek and Herbut. Under verkstedet vil kunstnerne referere til teoretisk bakgrunn

og derfra benytte eksempler og redskaper til nytte i videre praktisk arbeid. Det vil bli referert til den performative og performance-baserte kunsthistorien, til det fysiske i en opptreden, til medial forhandling, til disiplin og strategi for kroppslig ettersyn. Det vil bli gjennomført praktiske sesjoner på følgende tematikk: Kroppen som medium, handlende instrument, karisma, techno-body, til en teksts fysikalitet, monolog og erkjennelse, stylisering, det å spille virkelighet vs å føle virkelighet …

Deltakerne i verkstedet vil arbeide ut fra problemstilling hva er autentisk i en opptreden, når til samme tid den virtuelle og den fysiske virkeligheten er sammenvevd. Hva gjør en scene-forestilling ”virkelig” i kontekst av presentasjon og representasjon? Hvor ligger grensen mellom hva som er virkelig og hva som er ”fremført”? Hva betyr det å ”fremføre”? Hvordan kan autentisitet komme ut av koreografisk praksis, gjennom utøverens komposisjon, form og identitet? Hva gjør en utøver autentisk og når blir utøveren til en fremfører?

THE TASTE OF COLD SEAS

Tøyenbakken 5, Interkulturelt Museum, 11 – 12 September, 11.00 

Meld deg til verksted i kulinarisk experience design med den performative kunstneren Monika Kucia og ta del i innsamling av spiselige råvarer i naturen, i å lære gamle kulinariske teknikker og skape pop-up kunst.

Les mer

Monica Kucia forbereder en performativ tur langs Oslos sjøside, samt et verksted som ønsker å definere ”the taste of the cold seas” til et avsluttende måltid.

Hun har tidligere gjort dette rundt det baltiske havområdet, og ønsker i Oslo å knytte denne erfaringen hit. Dette gjøres gjennom å bruke havets råvarer, dufter og lyder med naturbaserte kulinariske teknikker for en presentasjon som vil engasjere deltakerne sansebasert og intellektuelt.

Hver verkstedgruppe vil forberede sin del til det avsluttende måltidet! Folk samles til et langbord for sammen dele fra de gavene naturen gir oss. Budskapet om respekt for natur og miljø er enkelt, men også viktig i dag. Siste skål løftes for kollektiv innsats og delt måltid, økobevissthet og null søppel.

Kucias presentasjon, tur langs sjøsiden og verksted kan romme opp til 50 deltakere.

 

 

 

Konserter

BAASCH

Fredag 13 September, 22.00 Blå

BAASCH er en av Polens mest kjente og distinkte grupper innenfor elektronika på den alternative musikkscenen. Gruppen har til nå utgitt to studioalbum på Nextpop-labelen og mottatt gode anmeldelser, samt vært på mange års-slutt-lister for beste polske album. BAASCHs musikk kjennetegnes gjennom et karakteristisk lydbilde, melodiøs elektro- og synth-pop toppet av en hypnotisk vokal.  

PLEŚNI

Fredag 13 September,19.00 Blå

PLEŚNI er et prosjekt drevet av musiker, vokalist, DJ og produsent Kajetan Łukomski, under artistnavnet Avtomat. For sitt siste album inviterte Avtomat “white voice” –sangerne Weronika Regosz, Sonia Łukomska and Natalia Olenderek til et samarbeid. PLEŚNI kombinerer polsk, ukrainsk, russisk, siberisk og georgisk tradisjonell polyfonisk sang med bassdrevet elektronika. Musikerne tar tilbake ofte glemte folkemusikklåter og minner folk på sin egen opprinnelse, som i gruppens egne ord ikke ligger i geometri, symmetri og matematikk, – men i mugg, forhistorisk suppe, kaos og biologisk krattskog.

VIDLUNNIA

Lørdag 14 September, 20.00 Høymagasinet

VIDLUNNIA kom nylig tilbake etter seks års pause til et samarbeid med elektronika-musikeren Patryk Lichota. I ny tapning løftes tradisjonell sang frem gjennom et særpreget elektronisk virvlende og dansbart landskap. Vokalen fremføres av de tre kvinnene Weronika Partyka, Katarzyna Wesołowska og Oliwia Wronikowska innenfor tradsjonen “white voice”, en arkaisk og høylytt sangform med røtter tilbake i polsk, russisk og ukrainsk landsbymusikk. Det hele favnes av et lydbilde av digital tåke, styrket av de tre musikernes håndtering av fiolin, saksofon og perkusjonsinstrumenter.

 

Screening

Documentary film screening

Den fem dager lange Festival of Contemporary Polish Culture We Do gir Oslos befolkning anledning til nærkunnskap om polsk kunst og kultur på feltene dokumentarfilm, musikk, visuell kunst og performativ dans. Det åpnes for frie verksted på film, dans og kulinarisk experience design. Tanken med festivalen er å skape et rom hvor mennesker kan møtes og handle sammen, å invitere til internasjonal dialog og samtidig presentere diverse, nye og levende uttrykk for polsk samtidskultur.

10th of September, 18.00 Kunsterneshus, Wergelandsveien 17

11 and 12th of September, 17.00 Sentralen, Øvre Slottsgate 3

 

 

 

 

 

 

 

Spørsmål? Ta kontakt med oss.