wedo2021
wedo2021

Contemporary Polish Arts & Culture Festival We Do – 3rd Edition

15 – 19.09.2021

Den tredje utgaven av av den polske samtidskunst- og kulturfestivalen tilbyr ulike verksteder, kunstopplevelser, filmvisninger og konserter spredt over 5 dager, og alt vil være gratis. Denne gang har vi valgt toleranse og like rettigheter som tema. Dette er bakgrunnen for alt We Do presenterer, skaper og står for.

Vårt mål er å ikke bare nå det Polske publikum, men også det multikulturelle publikumet. Ved å presentere et fargerikt artistisk spekter der tradisjoner møter modernitet. Vårt program er basert på å skape noe sammen med deltagere og Polske artister. La oss fylle Oslos gater med kreativ Polsk energi, som lenge har vært en viktig del av Oslos raskt voksende hovedstad.

 

Verksteder

workshop3

Dreamagining Visuell kunstopplevelse

17-19th of September
12.00-18.00

Dette verkstedet i “visuell selvutvikling” med Patrycja Mastej tilbyr en innvendig reise hvor man lærer å uttrykke seg gjennom bruk av bilder. Skap din egen grafiske stemme, og ta del i dialogen som styrker polsk-norske bånd. Totalt antall deltagere er 12 personer.

Les mer

I løpet av verkstedet vil vi dykke ned i barndommens lek med sansene, for å oppdage nye måter å kommunisere og handle i tråd med vår intuisjon. Patrycja vil lage et visuelt alfabet for å stimulere metaforisk tenkning og frie uttrykksformer. Vi vil bruke språklige bilder og symboler som verktøy til selvoppdagelse og som element i sosial interaksjon.  Resultatene fra prosessen vil samles til en visuell komposisjon. Vi vil fokusere på å dekode dens skjulte meninger og se etter svar på hva et bilde kan fortelle oss.
Tidligere erfaring fra kreativt arbeid er ikke nødvendig.

workshop1

Sangens røtter - en kollektiv utforskning av menneskelig vokalitet

16-19th of September
various hours

Paulina Miu er både vokalist og musikk terapeut, og her inviterer hun oss til å benytte oss av et instrument alle mennesker har – stemmen vår. Dette sangkurset passer alle, uansett tidligere erfaring. Verkstedet avsluttes med å synge sammen i en felles opptreden.

Les mer

Hvilken betydning har det å synge en veldig gammel sang sammen? Lærer vi fortsatt bort sanger på tvers av generasjoner? Pandemiens realiteter har tatt fra oss fellskapet, opplevelsen av live musikk, og har isolert stemmene våre. Dette verkstedet vil gi deg innsikt i egen stemme gjennom en arkaisk teknikk kjent som “hvit stemme” eller “åpen strupesang” , ved å bruke en gammel slavisk sang. Gjennom å nå maksimal menneskelig lydstyrke vil vi lage en liten vokal presentasjon. Få din vokal til å lyde og vibrere i komposisjon med andres stemmer for å forsterke post-pandemiske kollektive prosesser.

workshop2

Documentary Film Workshop

15-19th of September
10.00-18.00

Meld deg på et gratis dokumentarfilmkurs med en høyt spesialisert og erfaren gruppe lærere som har jobbet sammen med stor suksess i over syv år, som en del av prosjektet “Laboratory Cruise”.

Les mer

Vi vil jobbe i små grupper på tre personer, og du vil få erfaring med å skrive manus, forstå filmspråket, jobbe med kamera, lyd, produksjon, regi og klipp.  Hver gruppe vil lage en kort-dokumentar om et tema dere finner interessant. Filmene som lages under verkstedet vil bli vist offentlig på festivalens siste dag.
For å delta på dette verkstedet må du ta med eget utstyr og tenke på temaet og hovedkarakteren som du vil jobbe med til under verkstedet. Tidligere erfaring er ikke nødvendig, men det er en fordel. Deltagere må være over 18 år. 

1. Hvorfor er dette kurset noe for deg?
2. Har du tidligere erfaring fra dokumentarproduksjon? Isåfall, hva slags?
3. Har du eget filmutstyr, f.eks lydutstyr, klippeprogram på datamaskin? Isåfall, hva slags utstyr

Documentary film screening

VEGA SCENE, Hausmanns gate 28

Onsdag 15, Torsdag 16 og Søndag 18. September har vi dokumenarfilmvisning og påfølgende debatt med fimskapere. Vi vil vise “Lessons of Love” regissert av Małgorzata Goliszewska og Kasia Mateja (15. Sept). De resterendedagene er viet til HER DOCS Festivalen, hvor vi presenterer en rekke kvinnelige regissører. Eventet tar for seg situsasjnorn for kvinnelige regissører i Polen og i Norge. Visningen er på VEGA SCENE og vil være en viktig stemme for likestiling i filmverdenen.

Mer info kommer!

Konserter

IFI UDE

17th of September, 22.00 Blå

Ifi Ude er en uavhengig kunstner med røtter fra Nigeria, som fritt kriser grensene mellom musikk, kunst og teater. Helt fra starten av hennes vei inn i kunsten har hun utvidet den multikulturelle forståelsen i Polen og utenfor. Ifi er en reisende stjerne pub den alternative scenen, der hun skaper ambient til verdensmusikk, modig kombinerer etnisk/folk med elektronisk og Polsk folkemusikk med røtter i fra Afrika.

daga

DAGADANA

19th of September, 18.00 Høymagasinet

I over 13 år har DAGADANA spesialisert seg på å blande elementer av Polsk og Ukrainsk kultur med jazz.  De krysser nasjonale grenser og hvisker ut skillet mellom publikum og scenen. (25 land så langt), og slik beviser de at å gi av seg selv i musikken vil garantere et fantastisk, mystisk  eventyr og en rik utveksling mellom publikum. Samtidig er DAGADANA en god ambassadør av Slavisk kultur.

ina

INA WEST

17th of September, 19.00 Blå

Ina West – Lager trance, elektronisk new wave med elementer av folk og jazz. En Polsk produsent, komponist og lyriker, som blander minimalismen til Portishead med Dia Antwoords energi. Hennes live forestillinger består av klassiske instrumenter, dance rytmer og rå vokale harmonier. En lysende og fargerik fremføring. Som hever seg over kutyme og takt.

Spørsmål? Ta kontakt med oss.